“Mulle meeldib toiduga mängida…”

Rudolf Visnapuu, üks tunnustatumaid Pärnusse tööle kolinud Tallinna meisterkokkadest, näitab täna enda käekirja ESTONIA Resort Hotel & Spa a la carte restoran Noot kööki juhtides. Rudolf Visnapuu on Eesti kokandusmaastikul ilma teinud juba üle 20 aasta. Lõpetanud Juhkentali Kaubanduskooli kiitusega, alustas ta oma karjääri kaubalaevadel kokana. See oli Rudolfi sõnul tolle aja unistuse täitumine. Nelja-aastane töökogemus ja reisimine avardas tugevalt silmaringi. Õpitud ja kogutud teadmised leidsid mandrile naastes kasutust alustuseks Hotell Centrali uue restorani käivitamisel, sealt arenes karjäär edasi Saku Rock Hotellis, Hotellis Kolm Õde ja teistes tuntud restoranides. Rudolfil on olnud võimalus ja au valmistada toitu ka kuninglikkudele suudele. Tema tehtud roogasid nautis oma visiidi ajal Eestisse Inglismaa kuninganna Elisabeth II.
Rudolf on üks neljast kokast Eestis, kellel on ametlikult Meister Kokk kutsekvalifikatsioon käes ning ta on kokkade kõrgeima auraha Cordon Bleu kandja. Kiire igapäevatöö kõrvalt juhib tegus mees presidendina Eesti Peakokkade Ühendust.
Vahud, mullid, lämmastik …. ehk molekulaargastronoomia, on Rudolfile meelt mööda. Nagu ta ise rõhutab – talle meeldib toiduga mängida. Oma iidoliks peab Rudolf Heston Blumenthali, kes on tuntud teadusliku toiduvalmistamise teerajajana.
Rudolfi menüüd on kantud loosungist modernne köök. Kõik vanaaegne on hea, kui seda saab kaasaegseks muuta. Tema köögis
toimub toiduvalmistamise klassikaliste ja uudsete võtete virr-varr, millest sünnib täiuslik kooslus. Vahel võib tunduda, et köögil ja laboril ei olegi väga palju vahet.

visnapuu2

 

Visnapuu kokkab

 

2016-01-15 13.23.28

2016-04-08 18.31.27-1

Visnapuu arvab

Ketšup või majonees? majonees

Mis on sinu enim kasutatud sõimusõna köögis? … no johhaidiiii, kurat võtaks

Praetud muna, keedetud muna, pošeeritud muna, omlett või munapuder? praetud või pošeeritud muna

Kulinaaria trend, mis sa tahaksid, et sureb aeglast ja valulikku surma? Ei poolda niisugust asja, kõik vana saab teha moodsaks 😉 ...

Toit, mis tuleks restoranides keelustada? friikartul

Crème brûlée või šokolaadi fondant? šokolaadi fondant

Vein või õlu? õlu

Tuntud inimene, kellele sooviksid õhtusöögi valmistada?  Pole kunagi selle peale mõelnud, sest kõik kliendid on minu jaoks ühtemoodi tähtsad, kuid minu toitu on mekkinud näiteks Lenny Kravitz, Sting ja REM.

Mis sa talle valmistaksid? Kartulisalat uues kuues ning astelpaju vaht karamelliseeritud leivaga.

Parim südaöine suupiste? must leib võiga

Kas keegi või miski on sind köögis nutma pannud? sibul

Kas oleksid pigem ettekandja või nõudepesija? nõudepesija

Nimeta kokk, kelle tööd ja stiili tõeliselt hindad? Heston Blumenthal

Halvim ja parim kokaks olemise juures? Toidutegemine tuleb südamest …

Mis mõtteid ja tundeid tekitavad sõnad PALEO, VEGAN, SUHKRUVABA? haige

Nimeta tooraine, mis on sinu arvates ülehinnatud ning see, mis on alahinnatud? ülehinnatud – trühvel (seen), alahinnatud – ei tea niisugust

Mis on hetkel sinu lemmik uus tooraine? bambuse tuhk

Tooraine, mis on sulle olnud suurim väljakutse? mereannid

Kas hot dog on võileib? jah

Küpsetatud või praetud? praetud

Toit, mida sa soovitad pohmelli raviks? seljanka pitsiga viina

Supp või salat? supp 

Nimeta kummaliseim roog, mida oled valmistanud? pullimunad

Sinu lemmik köögividin? nuga

Terav kaste või Bechamel? terav kaste

Kui palju ja milliseid arme oled saanud köögist? Kätel on neid kõige rohkem, lugemine läheb sassi 🙂 .

Mis on su lemmik Eesti toit? kartulisalat

Mis on sinu jaoks suurim õudusunenägu köögis? must (koristamata) köök

Liha või kala? kala

Millise kokaga vahetaksid hea meelega kohad? Miks? Andrus Laanistega, vaataks mis juhtub..

Kirjelda ühe lausega oma kulinaarset stiili? Vana kool uues võtmes.

Mis roogasid valmistad kõige meelsamini? kalaroad

Mis on sinu „firmaroog“? pastasalat

Kohv või tee? kohv

Missugust toitu valmistad kodus? Ülilihtsad kodused road, aga nad peavad maitsvad olema!

Lemmikroog lapsepõlvest ja praegu? lapsepõlvest – isa valmistatud kotletid, praegu – kartulisalat

Või või oliiviõli? või 

Kui sa saaksid töötada väljaspool Eestit, siis kus? Prantsusmaa ja Venemaa

Kõige rohkem piinlikkust tekitanud tööalane moment? Pühkisin jahused käed musta värvi pükstesse  ja läksin saali  Soome peaministriga vestlema + veel lisaks mõne laudkonnaga. Kõik teenindajad nägid, et peakokk käib külalistega vestlemas tagumiku peal valged käejäljed, aga märkust ei teinud keegi …

 Magus või soolane? magus 

Mis on sinu lemmik rämpstoit? kartuli chips dipikastmega

Toit, mis sulle ei maitse? … kui toidu sees on küülikuliha

Üks sõna, mis sind kõige paremini iseloomustab? köögi diktaator

Sinu stressi maandamise toit? singi-juustu võileib

Millest ammutad inspiratsiooni? raamatust

Pizza või pasta? pasta

Toit, mis sulle maitseb, kuid seda on piinlik tunnistada? tatrapuder piimaga

Lemmik roog kokandusklassikast? mannavaht

Mis on sinu nõuanne kodukokale, kes unistab koka ametist? Iga unistus läheb täide, kui sellele kaasa aitad.