Kiiksuga Eesti

Funky, modern Estonian cuisine
Peakokad Priit Toomits ja Andrus Laaniste

  1. Vahustatud Põltsamaa Kuldse shot
  2. Heeringajäätis, siia carpaccio, punapeedikreem ja hapukoor
  3. Põdra osso bucco, läätsed kartuli ja porgandiga
  4. Kamatiramisu, erinevad kastmed ja rukkileiva jäätis
nyv_food_20151218_vaucluse_bhawks_013 mini

Teistmoodi Prantsuse klassika

Classics with a twist
Peakokad Priit Toomits ja Andrus Laaniste

  1. Foie gras trühvel, aprikoosi ja pähkli pralinee
  2. Bouillabaisse salat, punase õli rouille
  3. Tursk, Clorella vaht, värsked köögiviljad
  4. “Sous Vide” küpsetatud veise sisefilee, lillkapsa-herne-porgandi “meeter”, karamelli-valge veini reduktsioon
  5. Mille Feuille, keedukreem, maasika salat
palmoil

BonRed punane palmiõli

Become an expert on an ingredient, a dish or a technique!
Retseptid Jouni Toivanen

  1. Krõbe seakamar palmiõli-küüslaugu emulsiooniga
  2. Valge spargel
  3. BonRed palmiõlis praetud kammkarbid
  4. Karamelliseeritud aprikoosid BonRed kreemiga
  5. BonRed Caroten smuuti

 

irving-penn-photos4 mini2

Isemoodi Itaalia

Classics with a twist 
Peakokk Andrus Laaniste

  1. “Sous Vide” Vitello Tonnato
    apelsini aioli, kapparid, küüslaugu-paber, tomat
  2. Risotto Nero
    seepia tint,  kala, köögiviljad, Prosecco
  3. Pasta “Magnifico”
    pardifilee, köögiviljad, Hollandaise kaste
  4. Tiramisu
    espresso, tonka oad, šokolaad
el-bulli-66602 mini2

Molekulide hingeelu

Köögilabor
Peakokk ja lektor Andrus Laaniste

Loeng tutvustab ja demonstreerib erinevaid molekulaargastronoomia tehnoloogiaid,
millest kujuneb 4-käiguline pidusöök.

  1. Soe ja külm vaht
  2. Kaaviar
  3. Sfäär
  4. Malto
  5. ..jne.
19703d49852f3ce02f248abfdd5b0f51[2] 600x450

Juust & vein

Toit & vein
Peakokk Andrus Laaniste koostöös sommeljeega

Loeng tutvustab erinevaid juustu tüüpe ning õpetab neid köögis kasutama, serveerima ning veiniga sobitama.

  1. Juustude klassifikatsioon
  2. Juustu tüübid ja veiniga sobitamine
  3. Juust köögis ja juustu serveerimine
  4. Klassikalised juustude ja puuviljade-köögiviljade sobivused
0baf9ac9f42db072c4fe743f4781a623_large mini

Kulinaaria alustalad

Fundamentals & Basics
Peakokk ja lektor Andrus Laaniste

Loeng tutvustab ja demonstreerib 10 erinevat kulinaaria tehnoloogiat,
millest kujuneb 4-käiguline pidusöök.

  1. Sous vide
  2. külm kiirmarineerimine
  3. soe kiirmarineerimine
  4. Suitsutamine
  5. ..jne.